Evabalilk.com

The Perfect Tech Experience

Business

Geven infraroodpanelen enig zichtbaar licht uit?

enig zichtbaar licht uit

Infraroodstraling (IR) is de warmte die door alle levende wezens wordt uitgestraald. Het is hetzelfde type straling als de zon en straalt van u af met een golflengte van ongeveer 10 micron. Het is dus veilig en natuurlijk.

Zoals de naam al doet vermoeden, zenden infraroodpanelen veel van deze stralingsenergie uit. Ze doen dit door elektriciteit om te zetten in een reeks infraroodgolven die vervolgens door de kamer worden verspreid. De stralen worden vervolgens door objecten geabsorbeerd, waardoor ze worden opgewarmd.

infraroodpanelen

Infrarood verwarming kan zowel aan de muur als aan het plafond worden gemonteerd voor een optimale warmteverdeling. Met een thermostaat regel je de temperatuur precies zoals jij het wilt.

De stralen worden vervolgens gereflecteerd door oppervlakken zoals muren, plafonds en meubels, waardoor de warmte door de kamer blijft verspreiden. Dit is de reden waarom de panelen zulke hoge efficiëntieniveaus bereiken, omdat ze alleen energie gebruiken om objecten te verwarmen en niet de lucht zelf. Dit minimaliseert het energieverlies door ventilatie en voorkomt dat verwarmde lucht uit kieren, kieren of spleten ontsnapt, zoals bij conventionele radiatoren het geval zou zijn.

Geven infraroodpanelen enig zichtbaar licht uit?

Het is belangrijk op te merken dat de IR-stralen niet door objecten zoals glas, hout en plastic gaan. Daarom is het cruciaal om het juiste paneel voor uw ruimte te kiezen. Het is ook belangrijk om te overwegen waar de panelen in uw huis worden geplaatst, omdat de golflengte van de IR-stralen die ze uitzenden verandert afhankelijk van het materiaal waarop ze reflecteren. Dit betekent dat de stralen sterker zijn in de buurt van objecten zoals ramen en deuren, en zwakker in gebieden met een aantal oppervlakken of muren.

Een veelgehoorde zorg over IR-panelen is of ze veilig zijn voor kinderen om aan te raken. Hoewel het waar is dat het oppervlak van een IR-paneel temperaturen kan bereiken die vergelijkbaar zijn met die van warmwaterradiatoren, is het belangrijk op te merken dat dit niet noodzakelijkerwijs betekent dat het voor kinderen gevaarlijk is om ze aan te raken. Dit komt omdat IR-panelen niet dezelfde ‘wattdichtheid’ bereiken als kokend water, dat wil zeggen de hoeveelheid energie die ze vrijgeven per oppervlakte-eenheid.

Dit komt omdat IR-panelen zijn gemaakt van materialen zoals aluminium en de energie die ze vrijgeven, over een veel groter oppervlak wordt verspreid dan kokend water. Dit zorgt ervoor dat het oppervlak van een IR-paneel niet heet genoeg wordt om brandwonden te veroorzaken, zelfs niet bij langdurig contact.

Het tegendeel is zelfs waar: vanwege hun lage oppervlaktetemperatuur zijn IR-panelen ideaal voor huizen met kinderen. IR-panelen kunnen hoog uit de weg worden geplaatst, waar het onwaarschijnlijk is dat ze in contact komen met nieuwsgierige peuters en baby’s. Ze kunnen ook effectief functioneren in ruimtes waar conventionele luchtverwarming onpraktisch of onmogelijk is, zoals grote, slecht geïsoleerde kamers of externe ruimtes.

Het is ook vermeldenswaard dat IR-panelen een uitstekende keuze zijn voor diegenen die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. Hoewel het iets meer energie kost om IR-panelen te produceren dan om conventionele gasradiatoren te maken, zorgt hun lage energieverbruik ervoor dat ze tot 25% kunnen besparen op de energie die traditionele verwarmingstoestellen gebruiken. Bovendien gaan ze veel langer mee dan traditionele radiatoren, waardoor de vervangingskosten en het afval na verloop van tijd afnemen.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *